Home » Wat is een origineel cadeau?

Wat is een origineel cadeau?

Je moeder is binnenkort jarig. Of een goede vriendin. Of je hebt een feestje van een stel dat 25 jaar getrouwd is. En je hebt geen idee wat je cadeau moet geven. Natuurlijk kun je iets bedenken. Een fles wijn, een mooie plant of bos bloemen, geld, een boek of een cadeaubon. Maar je wilt iets bijzonders geven. Een cadeau dat waarde heeft en die waarde ook heel lang houdt. Dus de vraag spookt al een tijd door je hoofd: Wat is een origineel cadeau? 

Geef een goed gevoel

Een bos bloemen kun je na een goede week weggooien, de fles wijn geeft hooguit een avondje plezier en van de cadeaubon weet je later niet eens meer van wie je ‘m gekregen hebt. Wat meestal wel blijft hangen is het gevoel dat iemand je heeft gegeven. Je hebt een gezellig tijd met iemand gehad, je hebt heerlijk gelachen, je voelde je gehoord.  Dat blijft hangen. Dus dat is eigenlijk wat je ook graag cadeau wilt doen aan iemand die je lief is: een goed gevoel!

Hoe geef je dat nu cadeau?

Maar ja, hoe geef je dat nu cadeau? Wat kun je cadeau geven waardoor de ander zich fijn voelt. Dat kun je natuurlijk doen door samen een uitje te plannen. Dat is een heerlijk cadeau. Maar je kunt dat ook doen door eens echt vanuit je hart uit te spreken wat de ander voor jou betekent. Wat waardeer je zo in hem of haar? Door dat te geven, geef je echt een origineel cadeau!

Niet goed met woorden

De meesten mensen vinden het maar wat lastig om hun gevoelens naar een ander uit te spreken. En heel eerlijk, dat is het natuurlijk ook wel. Dat doe je niet zo vaak. En welke woorden geef je daaraan? Want de meeste mensen vinden zichzelf niet zo goed met woorden én niet met het uitspreken van gevoelens.

Laat het doen!

Laat jouw gevoelens voor degene die je een origineel cadeau wilt geven, beschrijven in een gedichtje! Vertel welk gevoel jij wilt overbrengen en vertel wat voorbeelden van wat de ander voor jouw betekent. Laat het afdrukken op een formaat naar keuze en verras jouw vriendin/moeder/tante/vriend/buurman met een uniek en origineel cadeau.