Home » Hoe maak ik mijn tuin gezellig?

Hoe maak ik mijn tuin gezellig?

Je hebt een mooie loungebank, een eettafel, wat gras en wat planten, maar het voelt toch nog niet helemaal af, die tuin. Dus je vraagt je af: Hoe maak ik mijn tuin gezellig? Hieronder volgen een aantal tips om in een handomdraai je tuin een stuk gezelliger te maken.

#1 Wat binnen werkt, werkt buiten ook! Maak die loungebank helemaal af met een flinke stapel mooie kussentjes, in kleuren die goed bij elkaar passen. Met sierkussentjes van bijvoorbeeld tuinkussenshop.nl, Intratuin of action, maak jij je tuin in een handomdraai een stuk gezelliger.


tuinkussen, tuinpster, maak je tuin gezellig

#2 Met mooie verlichting maak je je tuin, ook als het donker is, meteen sfeervol. Je kunt de verlichting al meenemen in de eerste aanleg van je tuin, maar ook later kun je verlichting toevoegen. Natuurlijk kies je voor een duurzame manier van verlichten! Dus ga voor LED-licht of lampjes op zonne-energie! Vaak kun je lampen op zonne-energie gemakkelijk in de grond steken, dus een kind kan de was doen! Ook een mooie slinger met lampjes door de tuin geeft een gezellige uitstraling!

#3 Kijk je al tijden tegen een lelijke muur of schutting aan en is je tuin daardoor net niet helemaal af? Kies dan voor een tuinposter om die lelijke plek weer mooi te maken! Het voordeel van een tuinposter is dat je deze zomer en winter kunt laten hangen. Tuinposters zijn bestand tegen Uv-straling en natuurlijk ook tegen regen. Is de tuinposter vies geworden? Neem hem af met een vochtige doek en hij is weer helemaal schoon!#4 Die lelijke schutting kun je natuurlijk ook op een geheel andere manier decoreren! Bijvoorbeeld door verticaal te tuinieren. Hang leuke plantenbakjes op aan de schutting om maak een compleet kruidenrek. Zo haal je ook nog je eigen kruiden uit je tuin! En door mooie kleuren te gebruiken, wordt je tuin als vanzelf gezelliger.

#5 En de laatste tip voor het gezellig maken van je tuin is vuur! Maak een gezellige (en veilige) plek voor een vuurtje. Heerlijk kop een wat frissere zomeravond, maar ook in de herfst of winter. Een vuurtje maken kan natuurlijk in een vuurkorf of – schaal of in een (zelfgemaakte) kachel voor buiten. Ook leuk met kinderen, om marshmallows te kunnen roosteren.

Met deze tips is ook jouw tuin in een handomdraai gezellig!

vuur, tuin, maak je tuin gezellig, tuinieren