Home » Handlettering » Cursussen » BASIS - Handletteren met Woordenwensjes

Hoe jij vanuit je eigen huis gemakkelijk leert handletteren!


Als jij aan handlettering denkt, denk je dan ook de volgende dingen:

 • Oeh mooi! Lijkt me zo gaaf om te kunnen!
 • Hm, dat kan ik vast niet…
 • Daar ben ik echt niet creatief genoeg voor
 • Mijn handschrift is daar niet mooi genoeg voor
 • Ik heb geen zin om een workshop te volgen met allemaal onbekenden
 • Ik heb het wel eens geprobeerd, maar kreeg het niet voor elkaar
 • Ik wil het wel leren, maar heb geen idee waar ik moet beginnen…

Dan ben je nu precies op de goede plek! In plaats van zelf maar wat aanrommelen of helemaal niet durven beginnen, leer ik jou stap voor stap de basis van Handlettering en kun je binnen de kortste keren al een aantal verschillende letters maken! Vanuit je eigen huis! Hoe leuk is dat!

Handlettering is namelijk echt niet zo moeilijk als het lijkt! Het is een kwestie van beginnen en oefenen. Je hoeft geen mooi handschrift te hebben, dat heb ik ook niet! Handletteren is namelijk het tekenen en niet het schrijven van letters. En iedereen kan het leren!

 

Zelf kocht ik een aantal jaren geleden een boek dat mij stap voor stap leerde de letters steeds verder op te bouwen. Ik oefende veel en kreeg er steeds meer plezier in. Zoveel zelfs dat ik het ook aan andere mensen wilde leren. Ik heb verschillende workshops gegeven en nu kun jij zelfs leren handletteren vanuit je eigen huis! Heerlijk toch!

In mijn online cursus ‘Handletteren met Woordenwensjes’ leer ik jou, door middel van video’s en voorbeelden, eenvoudig de basis van Handlettering.

handlettering, onlinecursus, leren handletteren
handlettering, onlinecursus, leren handletteren

Dit houdt het in:

In een online leeromgeving komt elke week een nieuwe les vrij: een video waarin ik je stap voor stap een lettertype uitleg. Ik doe precies voor hoe je een bepaalde letter op een mooie en gemakkelijke manier kunt handletteren. Op deze manier leer je elke week een nieuw lettertype en kun je tussendoor op je gemak oefenen!

Je kunt meedoen met de video en als het te snel gaat kunt je de video gemakkelijk pauzeren. Je houdt eindeloos toegang tot de video's! 

In de online leeromgeving kun je ook je eigen resultaten delen met de andere deelnemers aan de cursus en kun je op elkaars werkt reageren. Zo blijf je gemotiveerd en geïnspireerd. Ook zal ik je daar tips geven als je vragen hebt. 

Heb je een vraag, of weet je niet zeker of je het goed gedaan hebt, dan kun je mij heel gemakkelijk benaderen via een persoonlijk bericht. Ik geef feedback op je werk en help je met liefde verder.Wat cursisten zeggen:

Erica: 'Het leek me heel erg gaaf om te leren handletteren. Ook leek het me erg ontspannend, maar ik twijfelde vooraf wel of ik het wel zou kunnen.

Ondanks dat het een online cursus was, voelde het alsof Mirna je altijd zou willen helpen en bijstaan én heel belangrijk: dat je je niet hoeft te schamen als het niet perfect is! 

En nu kan ik handletteren! Ik vond het heel prettig en rustgevend om te doen. Ik heb ervan genoten.'

 

Monica: 'De handlettervideo's zijn duidelijk en overzichtelijk en heel toegankelijk voor beginners. Mirna geeft iedereen het idee een kunstenaar te zijn!'

 

Elisabeth: 'Ik dacht altijd dat handletteren iets moeilijks was waarvoor je echt heel erg creatief moet zijn, maar nu kan ik het ook! En ik vond het een heerlijk ontspannend momentje voor mezelf'. 

 


Na deze cursus:

 • Heb je ervaren dat ook jij kunt handletteren!
 • Kun jij verschillende gave letters tekenen! Van ‘simpele’ blokletters, tot letters met schaduw!
 • Kun je zelf lekker verder oefenen met de verschillende lettertypes
 • Heb je, door persoonlijke tips, geleerd je eigen tekeningen nog mooier te maken

 

Wat je krijgt:

 1. Verspreid over 7 weken krijgen je toegang tot de verschillende video's waarin alle lettertypes worden uitgelegd. 
 2. Onbeperkt toegang tot de video's.
 3. Onbeperkt toegang tot de online community, waarin je jouw werk kunt delen en anderen kunt aanmoedigen.
 4. Persoonlijke feedback op jouw werk.
 5. Inspiratie van mij en de anderen in de community. 

Praktische info

De cursus start op vrijdag 5 maart. Op die datum krijg je toegang tot de community en tot de eerste video. Je kunt dus meteen starten! Vanaf dat moment komt er elke week een video bij en kun je lekker op je eigen tempo aan de slag met handletteren. 

Voordat je kunt beginnen heb je de volgende dingen nodig, die je waarschijnlijk wel in huis hebt: een grijs potlood (ik gebruik HB), een gum, een fineliner, papier (a4 printpapier is prima) en een stevige ondergrond om goed op te kunnen tekenen. Dit wordt ook uitgelegd in de cursus! 

 

Extra!

Bij elke les zit een bestand met een voorbeeld van hoe alle letters er in het betreffende lettertype uitzien. Zo kun je gemakkelijk kijken hoe een letter ook al weer ging. 

 

De prijs van de online cursus Handletteren met Woordenwensjes - BASIS is €27,- 

 

Klik op de onderstaande link om je aan te melden voor de cursus. Je krijgt voor de start van de cursus een mail waarin ik je uitnodig voor de facebookgroep. 

 

 

Heb je een vraag?

Mail of app me gerust!

info@woordenwensjes.nl 

0625116406