Home » Als zwanger worden niet vanzelf gaat...

Als zwanger worden niet vanzelf gaat...

Gepubliceerd op 8 september 2020 om 10:06

Zwanger worden is niet vanzelfsprekend. En als zwanger worden niet vanzelf gaat komen daar ontzettend veel verschillende emoties bij kijken.

Als zwanger worden wel vanzelf gaat, zijn er ontzettend veel producten te vinden voor de zwangere en voor haar baby. Zo zijn er mijlpaalkaarten, zwangerschapsdagboeken en boeken met wat je elke maand van de zwangerschap kunt verwachten. En natuurlijk zijn er oneindig veel kaarten om iemand te feliciteren met een zwangerschap.

Maar wat is er voor de stellen die wachten op een zwangerschap?  Bij wie het niet in één keer lukt? Die een fertiliteitstraject aan gaan? Zij hebben vaak juist behoefte aan bemoedigende woorden, of steun en begrip...

Mooie ontmoeting

Een aantal maanden geleden had ik een mooie online ontmoeting met Fockelien, die mij vertelde dat zij had ervaren dat er heel weinig kaartjes of teksten zijn die gaan over zwanger willen worden of een fertiliteitstraject.

Zij vroeg mij of ik daarover iets zou kunnen schrijven. Aangezien ik zelf niet in een dergelijke situatie gezeten heb, had ik geen idee of er vraag naar zou zijn, maar Fockelien was bereid een onderzoekje voor me te doen. 

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er zeker behoefte was aan kaarten en teksten over dit hele traject van zwanger willen worden. En er kwam zelfs een lijst met onderwerpen waarover ik zou kunnen schrijven.

In heel korte tijd schreef ik 7 gedichtjes

En zoals dat wel vaker gaat als ik echt mee kan voelen met degene met wie ik contact heb, stonden er in heel korte tijd al 7 gedichtjes op papier! Daarna heb ik het even laten liggen en toen ik het weer oppakte schreef ik er zo nog weer 4 gedichtjes bij. Ik besloot een gedichtje dat ik eerder al schreef ook bij dit rijtje te laten aansluiten en zo is er nu een pakket van wel 12 gedichtjes met het thema 'Als zwanger worden niet vanzelf gaat...' De kaartjes zijn los verkrijgbaar, maar ook in een mooi blik met 6 kaartjes die je zelf kunt uitzoeken. 

Niet alleen voor jezelf

Ik denk dat we allemaal wel iemand kennen bij wie zwanger worden niet vanzelf gaat. En vaak vraag je je dan toch af hoe je die vriendin, zus, dochter, schoondochter, buurvrouw kunt steunen in het vaak lange, onzekere traject. Deze kaarten kunnen dan een hulpmiddel zijn. De woorden die jij niet kunt vinden, heb ik al voor je geschreven. 

Je leest alle gedichtjes hieronder:


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.