Home » Zo vergeet je nooit meer een verjaardag

Zo vergeet je nooit meer een verjaardag

Gepubliceerd op 2 augustus 2020 om 20:24

Een kaartje in de brievenbus op je verjaardag. Dat is toch ontzettend leuk? Stuur jij vaak kaartjes? Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel weinig kaartjes stuur... En met zoveel kaartjes in de webshop, schaam ik me er eigenlijk wel een beetje voor.

Ik ga mijn leven beteren!

Ik wil geen verjaardagen meer vergeten! Ik ging online op onderzoek uit om te ontdekken hoe ik ervoor kan zorgen dat ik nooit meer een verjaardag vergeet. Mijn bevindingen deel ik hieronder met je! 

Zo vergeet je nooit meer een verjaardag, trouwdag, jubileum

Ik struinde het internet af naar verschillende tips om nooit meer te vergeten een kaartje te sturen voor een verjaardag, trouwdag of jubileum. Want waar moet je nou beginnen als je nooit meer iemands verjaardag wilt vergeten? Ik zou zeggen, begin bij het begin:

 

#1 Verzamel alle belangrijke data

Maak een lijst met familieleden, vrienden, buren, collega's, van wie je de verjaardag of trouwdag niet wilt vergeten. 

Heb je iedereen op je lijst staan? Dan gaan we door naar stap 2! :D 

#2 Koop of maak een verjaardagskalender

Je kunt er natuurlijk voor kiezen zelf creatief aan de slag te gaan een een kalender te maken waarop je alle verjaardagen verzamelt. Maar nog leuker is het om deze mooie kalender aan te schaffen: KALENDER! 

Als je een kalender hebt schrijf je daarop alle verjaardagen van de lijst die je verzameld hebt. 

#3 Hang de kalender goed zichtbaar op 

Het is natuurlijk ontzettend voor de hand liggend om je kalender op het toilet op te hangen, want tja, half Nederland heeft daar een kalender, maar het is wel effectief! Iedereen ziet 'm hangen en je komt er zelf ook een aantal keer per dag, dus de kans om een verjaardag te vergeten wordt er kleiner van! Leg er een pen of potlood bij en je kalender wordt vanzelf voller.

#4 Zorg voor een voorraad kaartjes

Als je eenmaal weet wanneer je dierbaren jarig zijn of een jubileum vieren, dan is het zaak ook werkelijk een kaartje te sturen. Door een aardige voorraad aan te leggen van verschillende kaartjes grijp je nooit mis. Ook is het handig een aantal 'Te laat'- kaartjes te hebben, zodat je, ook als je een keer te laat bent, toch een kaart kunt sturen.

#5 Maak een kaartenbak aan

Wat ik ook echt een supergoede tip vond die ik tegenkwam is het aanmaken van een kaartenbak. In de bak maak je 12 tabblaadjes, voor elke maand één. Schrijf kaarten voor iedereen van je lijst en doe ze achter het juiste tabje. Zelfs de postzegels kun je er al opplakken. Zo hoeft je elke maand alleen maar de kaarten uit het bakje te halen en naar de brievenbus te brengen. Een kind kan de was doen! 

#6 Zet een herinnering in je telefoon

Bovenstaande allemaal gedaan en vergeet je toch nog verjaardagen? Zet alle belangrijke data in je telefoon met een herinnering (het beste een paar dagen van te voren). 

Ben jij al attent, zonder hulpmiddelen? 

 

 

Ben jij juist altijd heel attent en stuur je veel kaartjes, maar vindt je het gewoon leuk om een toffe kalender te hebben met mooie gedichtjes waar je elke dag opnieuw van kunt genieten?

Dan is deze mooie kalender echt iets voor jou! 

 

En laat vooral jouw tip om nooit een verjaardag te vergeten hieronder achter! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.