Home » Ondernemerschap: van skyhigh naar ontzettend onzeker

Ondernemerschap: van skyhigh naar ontzettend onzeker

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 15:47

Anderhalf jaar geleden schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Ik groeide op als kind van een ondernemer, dus heel verrassend was het misschien niet, maar dat ik gedichtjes zou schrijven, had je me tien jaar geleden echt niet wijs kunnen maken (vijf jaar geleden ook niet :P)!

Toen ik een paar jaar geleden mijn eerste gedichtjes schreef, vooral voor mezelf, voelde ik het wel meteen: dit was wat ik moest doen! Ik wist eigenlijk van begin af aan dat dit iets unieks was, iets wat niet iedereen kan en wat ik aan iedereen wilde laten zien.

Dus ik begon te delen wat ik schreef en kreeg ik steeds meer reacties. Langzaam aan groeide Woordenwensjes uit tot meer dan alleen mijn hersenspinsels en wist ik dat het een bedrijf moest gaan worden.

Gaat dat dan allemaal over rozen?

Nu zijn we anderhalf jaar verder. Gaat dat dan allemaal over rozen? Nou zeker niet! Ik koos voor ondernemerschap om mijn droom te volgen en zelf mijn beslissingen te kunnen nemen. Vrijheid! Maar ik kan je verzekeren dat dat echt niet altijd vrij voelt! 

Van Skyhigh…

De momenten die heerlijk voelen, zijn de momenten dat je anderen kunt laten voelen wat jij voelt. Als ik precies de juiste woorden heb geschreven voor een klant. Als iemand mij online gevonden heeft en heel enthousiast op mijn berichten reageert. Als de eerste winkel waar je binnenloopt meteen kaarten van je wil kopen. Dan kun je de wereld aan.

Naar ontzettend onzeker…

Op de momenten dat alle volgende winkels waar je binnenloopt niets van je willen inkopen, je al een week geen klanten hebt gehad, het schrijven van gedichtjes echt niet lukt, dan voelt het toch allemaal een stuk minder vrij. En als het ondernemen niet vrij voelt is de creatieve vrijheid er ook niet om nieuwe dingen te schrijven. Dan voelt het zwaar. Kan ik dit wel? Is dit wel voor mij weggelegd?

Kan ik niet beter weer in loondienst gaan werken?

Maar daarop blijft het antwoord toch echt heel stellig nee. Ik heb het even weer ervaren in de afgelopen maanden. En doordat ik weer kon voelen wat dat met me deed, ging juist mijn creatieve energie weer stromen. Ik wist weer precies waarom ik wil ondernemen en kon weer nieuwe plannen maken. Nieuwe producten bedenken en laten maken. En de nieuwe samenwerkingen kwamen ook weer op mijn pad. Ik liet me weer inspireren door andere ondernemers en meteen zag ik mijn omzet en mijn energie groeien!

Wat ik sowieso ontdekt heb, is de waarde van je energie. Als het me lukt in een positieve energie te zitten, komt er zoveel meer moois op me af. Ben ik negatief, dan trek ik negatieve dingen aan. De wet van de aantrekkingskracht, noemen ze het ook wel.

Dus ondernemen is niet ‘alleen maar’ maken en verkopen, er komt zoveel meer bij kijken, vooral ook persoonlijke groei en lef om het anders te doen en steeds groter aan te pakken. En dat ga ik de komende tijd doen!

Meer producten, meer zichtbaarheid, meer plezier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Annelies Trox
2 jaar geleden

Herkenbaar hoor!
En inderdaad wet van de aantrekkingskracht werkt voor mij ook altijd goed.
En soms zijn die momenten ook nodig om even weer focus te krijgen.
Succes!!

Mirna
een jaar geleden

De momenten dat het minder gaat zijn zeker ook nodig! Dan kun je ook weer meer genieten van de successen!

Jij ook succes!