Home » Bijzondere voorbeelden van gedichtjes op maat

Bijzondere voorbeelden van gedichtjes op maat

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 12:02

De eerste reactie op een gedichtje op maat:

‘Prachtig! Wat mooi geschreven! En dit past bij ze. Heel erg blij mee!’

Ik word zo ontzettend gelukkig van dit soort reacties op gedichtjes op maat die ik geschreven heb! Dat is waar ik het voor doe en van zo’n reactie krijg ik echt kippenvel. Dan voel ik het tot in mijn tenen: dit is wat ik moet doen! Schrijven, vanuit mijn hart, naar de ander.

Hier rechts lees je het gedichtje dat ik schreef, naar aanleiding van het volgende verhaal:


Hoi Mirna, ik volg je al een tijdje op Facebook en je Woordenwensjes raken me! Heel erg leuk! Zou jij een Woordenwensje voor mij kunnen maken? Mijn broer en zijn vriendin zouden op 5 juni 2020 gaan trouwen, maar dit kan helaas niet doorgaan door het coronavirus. Heel erg sneu! Graag wil ik ze op deze datum toch verrassen met een ontbijtje en een Woordenwensje.

Daarna volgde nog een bericht met wat uitgebreidere informatie over het stel en vooral ook de toevoeging dat het niet iets treurigs moest gaan worden. En dat is het ook niet geworden!

Nadat het paar het gedichtje had ontvangen, kreeg ik ook nog even hun reactie, wat ik natuurlijk helemaal leuk vindt om te horen! Ze vonden het ook prachtig en waren helemaal verrast, zeker toen ze erachter kwamen dat het speciaal voor hen geschreven was. Het kreeg een ereplekje in hun huis! Zo tof!

Andere momenten voor een gedichtje op maat

Een bruiloft, en in dit geval juist één die niet doorging, is een mooie aanleiding voor een gedichtje op maat. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer momenten waarop je een bijzonder cadeau wilt geven en een gedichtje op maat heel geschikt is. Ik zal een paar voorbeelden noemen die misschien wat meer voor de hand liggen en een paar, waar je niet zo snel aan denkt.

Gedichtje bij overlijden

Momenten waarop we naar de juiste woorden zoeken, zijn vaak de verdrietige momenten. Als er iemand overlijdt weet je vaak niet wat je moet zeggen. Er zijn dan gewoon geen woorden voor. Een gedichtje op maat kun je rondom overlijden op verschillende manieren gebruiken; op een rouwkaart, om voor te dragen of om te geven aan iemand die rouwt.

Degene voor wie ik dit gedichtje schreef verloor een jaar eerder haar schoonvader. Het gedichtje op maat liet ze schrijven voor haar vriend en de rest van haar schoonfamilie. Ze gaf het cadeau precies één jaar na zijn overlijden en het was helemaal raak! Het ontroerde en raakte precies de juiste snaar.


Gedichtje voor de liefde

Een goede reden voor een gedichtje op maat is natuurlijk de liefde! Want hoe mooi is het om je geliefde op papier te laten weten wat hij of zij voor je betekent. Vaak is het lastig er zelf de juiste woorden aan te geven. Met liefde (hoe kan het ook anders) doe ik dat dan voor jou. Je kunt er zelfs je geliefde mee ten huwelijk vragen!

Gedichtje bij pensioen

De laatste tijd kreeg ik ook een aanvragen voor een gedichtje op maat bij pensioen. Als iemand met pensioen gaat is dat natuurlijk een moment om bij stil te staan. Met pensioen ga je immers maar één keer. Een gedichtje op maat is dan een bijzonder cadeau dat niet vergaat. De woorden neem je altijd mee en kun je keer op keer lezen. En als gever kun je echt je waardering uitspreken met een gedichtje op maat.

Gedichtje voor een gemeenschap

Een minder voor de hand liggend gedichtje dat ik dit jaar schreef, schreef ik voor een groep homo/lesbische/biseksuele ouderen die een voorstelling maakten om zichzelf zichtbaar te maken voor de maatschappij. Hun prachtige boodschap: alle liefde is goed! Prachtig om hieraan te mogen bijdragen. Het gedichtje verscheen in de brochure van de voorstelling. Hoe tof!

Gedichtje voor je bedrijf

Waar je misschien ook niet zo snel aan denkt bij een gedichtje op maat, is een gedichtje over je bedrijf. Een gedichtje dat precies beschrijft waar jij met je bedrijf voor staat. Dat is toch tof? Dat klanten meteen weten wat er bij jou te halen valt. Ik mocht al meerdere bedrijfsgedichtjes schrijven. Deze, die ik schreef voor de salon van mijn zus, deel ik graag met je:

Ik ben heel benieuwd aan wie jij het eerste dacht bij een gedichtje op maat? Gedichtjes op maat kun je bestellen in verschillende formaten, van een klein gedichtje, tot een gedicht van 12 regels of meer. Je vindt ze hier: gedichtjes op maat.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.