Home » Wat vinden die juffen en meesters nou echt leuk om te krijgen?

Wat vinden die juffen en meesters nou echt leuk om te krijgen?

Gepubliceerd op 23 juni 2020 om 15:29

Ik ben zo’n moeder die meestal denkt: cadeautjes voor de meester en juf? Hoezo? Die mensen worden toch gewoon maandelijks betaald?

Totdat het de laatste week van het schooljaar is… Dan ineens ben ik die moeder die met een brok in haar keel terugdenkt aan het schooljaar en wat de juf/meester allemaal voor de kinderen gedaan heeft.

En ja, dan bedenk ik in de laatste week dat ik toch nog iets voor de (in ons geval) juffen wil kopen/maken om te laten weten dat we waarderen wat ze allemaal doen.

Bijzonder schooljaar door Corona

En jeetje, wat hebben we nu een heftig schooljaar achter de rug. De eerste helft van het jaar begon zoals altijd, maar in de laatste helft kwamen we allemaal ineens voor verrassingen te staan. Het coronavirus kwam ineens om de hoek. De scholen werden half maart gesloten, de kinderen bleven thuis en moesten in hun thuiswerk begeleidt worden door hun ouders. Maar dat was in ons geval echt nooit gelukt zonder de juffen! Want moeder zijn is één ding, maar juf zijn! Niks voor mij.

We ontvingen van de juffen mails met thuiswerk, kregen van alles mee naar huis en de juffen waren op hun eigen mobiele telefoon bereikbaar. Ook konden de kinderen chatten en videobellen als dat nodig was. Wat een beschikbaarheid en bereikbaarheid!

 

De juffen en meesters zíjn er gewoon!

En ja, die afgelopen maanden deden mij nog maar weer eens beseffen hoe belangrijk de juffen en meesters zijn. Dat het goed is om ze dat te laten weten. Dat we zien en merken wat zij allemaal doen. Ze leren de kinderen niet alleen van alles, maar zíjn er ook gewoon. En dat zorgt ervoor dat kinderen kunnen groeien. En dan niet één kind per keer, maar meteen een volle klas!

Maar wat geef je die meesters en juffen nou aan het einde van het schooljaar?

Als er 25 of 30 kinderen in de klas zitten, zijn zoveel repen chocola of doosjes thee misschien wel een beetje veel van het goede. Worden die juffen en meesters daar wel blij van? Want wat je vooral wilt overbrengen is dat hij/zij enorm gewaardeerd wordt. Dat je blij bent dat hij/zij er is en het hele jaar was voor jou en je kind. En zou dat dan niet het mooiste cadeau zijn? Woorden van waardering.

Je kunt een kaart kopen en er zelf iets moois op schrijven, of je kind maakt een mooie tekening met een lieve boodschap. Maar je kunt ook kiezen voor één van de gedichtjes die ik schreef. Hier vind je ze.

Met de hele klas iets leuks geven waar de juf of meester iets aan heeft. Zie onderstaande foto en mail mij voor de mogelijkheden en de kosten.

notitieboek, handlettering, juffen en meesters, cadeau

Ben wel benieuwd wat jij voorgaande jaren gaf aan de meester of de juf van je kind(eren)? Laat je het hieronder even weten? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.