Home » 7 redenen voor een schrijver op je bruiloft!

7 redenen voor een schrijver op je bruiloft!

Gepubliceerd op 22 januari 2020 om 11:15

Leestijd: 3 minuten

Een schrijver op je bruiloft, heb je daar wel eens aan gedacht? Er zijn in Nederland maar een aantal mensen die zich Weddingwriter noemen en daar ben ik er één van! Wat zo’n schrijver precies doet?

Als schrijver op een bruiloft ben ik er de hele dag bij. Aan de zijlijn aanwezig met pen en papier om precies vast te leggen wat er gebeurt. Al op tijd bij de bruid én daarna bij de bruidegom. En niet alleen om letterlijk vast te leggen wat er gebeurt, maar vooral ook om de sfeer te proeven, de spanning te voelen en juist dat vast te leggen!

Uit eindelijk levert dit een heleboel informatie op. Zelfs zoveel dat er een mooi boek van gemaakt kan worden, van wel 20-30 pagina’s!  

En nu hoor ik je denken: maar geef me eens 7 redenen waarom ik dat zou willen. Nou, daar komen ze!

weddingwriter, trouwverhaal, bruiloft, trouwen
 1. Een trouwverhaal is een aanvulling op de foto’s

Iedereen laat trouwfoto’s maken op de grote dag. En juist een trouwverhaal, geschreven door een weddingwriter, kan een hele mooie aanvulling zijn op de foto’s. Met de woorden die je leest komt de dag weer helemaal tot leven. Vooral ook omdat de sfeer gevangen is in woorden. Elke keer dat je het verhaal erbij pakt, zul je weer ‘Ohja!’-momenten beleven en je weer eventjes voelen zoals je je voelde op je trouwdag. De woorden brengen de foto’s extra tot leven.

 

 1. Door de ogen van een ander, maak je nog meer mee van je trouwdag

Je trouwdag gaat vaak razendsnel voorbij. Door de zenuwen en alle spannende gebeurtenissen van de dag, krijg je lang niet alles mee. Door de dag te laten vastleggen in een boek, kun je het nog eens op je gemak nalezen en genieten van de dingen die zo snel voorbij gingen op het moment zelf.

 

 1. Je houdt het gevoel langer vast

Met een trouwverhaal hou je het gevoel van je trouwdag nog langer vast. Je hebt niet alleen het genot van de foto’s die na een tijdje jouw kant op komen, je hebt ook het genot van het lezen van jullie verhaal. En juist doordat de woorden het gevoel weer helemaal oproepen, beleef je de dag helemaal opnieuw. En dan nog een keer, en nog een keer….

  trouwen, weddingwriter, bruiloft, schrijver, woordenwensjes
  1. Lang plezier!

  Stel je voor: Over 10 jaar hebben jullie kinderen gekregen en kunnen zij jullie grote dag teruglezen in een verhaal? Hoe gaaf zou dat zijn?

  Stel je voor: Je oma kon er op de grote dag niet bij zijn, maar kan nu lezen hoe de dag geweest is? Dat is toch prachtig!

   

  1. Je mist niks!

  Bij een aantal momenten op jullie trouwdag ben je er zelf helemaal niet bij geweest. Zoals bijvoorbeeld toen jouw bruidegom zich klaarmaakte in de ochtend. Door ook deze momenten vast te laten leggen door een weddingwriter, kun je achteraf de momenten meekrijgen én meevoelen die je op de dag zelf moest missen.

   

  1. Het is een goed cadeau!

  Heb jij de vraag al gekregen wat voor cadeau je graag zou willen voor het huwelijk? Het blijft moeilijk om iets te bedenken, want uitzet vragen we tegenwoorden bijna niet meer, omdat we meestal al wel samenwonen voordat er getrouwd wordt.

  Tip van mij: vraag een trouwverhaal cadeau! Een ander kan iets bijzonders geven en jullie krijgen een prachtcadeau!

   

  1. Extra aandenken

  Mag ik aan de slag als weddingwriter op jullie bruiloft? Dan krijg je niet alleen een mooi verhaal! Ik leg jullie liefde ook vast in een gedichtje, een Woordenwensje. Kort en krachtig jullie liefde omschreven in mooie woorden!

   

  En? Lijkt het je wat, een schrijver op je trouwdag? 

  Hier lees je er meer over.


  gedichtje op maat voor je trouwdag, weddingwriter, trouwverhaal

  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.