Home » 5 redenen om te beginnen met Handlettering

5 redenen om te beginnen met Handlettering

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 14:54

Je kunt niet goed tekenen. Je bent niet creatief. Dat is allemaal niks voor jou. Ja, handlettering ziet er wel leuk uit. Bij een ander! Of….? Is het  gewoon het proberen waard? Ik ga je 5 redenen geven om het juist wel een keer te proberen!

handlettering, workshop
handlettering, workshop

1. Terug naar vroeger!

Een jaar of wat geleden ging het mij allemaal even niet voor de wind. Ik zat mezelf in de weg en wist niet hoe ik daar uit moest komen. Totdat iemand mij een heel belangrijke vraag stelde, die niet zo heel belangrijk lijkt. Namelijk: waar hield je van als kind?

Het duurde helemaal niet lang voordat ik kon antwoorden. Als kind was ik heel veel aan het tekenen! En het gekke is, dat het als volwassene zoveel minder gewoon is om te tekenen! Terwijl het heerlijk is. Heerlijk om ook nu je volwassen bent de ontspanning te voelen van het tekenen, in mijn geval het handletteren.

 

2. Het leukt je leven op!

Maak jij wel eens to-do-lijstjes? Ik wel! En sinds ik handlettering doe zien ze er veel leuker uit! Andere dingen om het leven op te leuken: de uitnodigingen voor kinderfeestjes maak ik nu zelf! En een mooie kaart lukt ook in no-time! Of een aftelkalender tot een verjaardag. Bedenk het maar en je maakt het leuker met handlettering.

3. Uit je hoofd, met je handen

Niet te veel denken aan de dagelijkse zorgen. Nee! Gewoon lekker uit je hoofd en met je handen bezig. Dat lukt met handlettering en ik raad het je enorm aan. Sommigen doen aan mindfulness, handlettering is mijn mindfulness :P!

 

4. Makkelijker dan je denkt!

Vind je al die verschillende letters er veel te ingewikkeld uitzien? Laat je daar zeker niet door tegen houden. Want in een avondje tijd heb jij de basis van handlettering in de vingers. Het lijkt namelijk allemaal veel ingewikkelder dan het is. Als je er eenmaal de logica van ziet, letter je zo een eind weg! Dat beloof ik je! Teken maar eens een gewone blokletter en verdik de lijn aan de linker kant.

 

5. Gezelligheid

Halen alle bovenstaande redenen om met handlettering te beginnen je nou nog niet over? Bedenk dan dat je het samen kunt doen! Vraag je beste vriendin, je moeder, je zus, je buurvrouw schrijf je samen in voor de online cursus en maak er samen iets gezelligs van. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.