Home » Ben jij ook op zoek naar meer verbinding met de mensen om je heen?

Ben jij ook op zoek naar meer verbinding met de mensen om je heen?

Gepubliceerd op 20 oktober 2019 om 22:09

verbinding, verbinden, gedichtje op maat

‘Je lijkt meer op me dan ik dacht’. Dat waren de woorden van mijn moeder nadat ze één van mijn blogs gelezen had.

Ik schreef toen over de ingewikkelde tijd waarin ik zat. Ik had gekozen voor een preventieve borstamputatie, want ik bleek een heel hoog risico op borstkanker te hebben. Dat bracht zoveel gedachten en gevoelens teweeg, dat ik niet wist wat ik ermee aan moest. Het enige wat ik ermee kon, was erover schrijven. Lees er meer over.

En dat deed ik! Wekelijks verscheen er in die tijd een blog op mijn site over hoe het met me ging. Dat ging over de praktische kant; het voorbereiden van de operaties, maar het ging vooral over hoe ik ermee omging. En hoe wij, mijn man en ik ermee omgingen, terwijl we ook beiden een baan hadden en samen voor onze drie kinderen zorgden.

Ik wist dat veel mensen meelazen. Mijn ouders, mijn schoonouders, veel andere familieleden. Maar ik liet me er niet door tegenhouden. Ik schreef vanuit mijn hart. En dat voelde echt bevrijdend. Dit moest ik doen! En voor het eerst in mijn leven voelde dit ook echt als iets waarin ik goed was. Mijn gevoelens verwoorden op papier.

En het fijne effect dat het daarnaast nog had, was de verbinding die het veroorzaakte. Zoals dus de verbinding met mijn moeder. Door dat wat ze van me had gelezen, wist ze beter hoe ik me voelde en begreep ze me beter. Ze zag zichzelf in mij. Het ontroerde me dat ze dat zei. Ik vond het bijzonder.

gedichtjes op maat, woordenwensjes, brca2

En zo kwam er met regelmaat uit alle ellende ook iets moois voort. Niet alleen met mijn moeder. Ook met mijn man, mijn zussen en zelfs met mensen die ik daarvoor nog helemaal niet kende.

En dat is wat woorden kunnen doen. Verbinden. Verbinden op een nog net even diepere laag, dan wanneer je iets ‘gewoon’ met iemand bespreekt. Je denkt er iets langer over na voordat je het opschrijft en ook de reactie laat iets langer op zich wachten. Dat zorgt ervoor dat de woorden net iets meer overdacht zijn. Heel waardevol in een wereld waar alles juist steeds sneller lijkt te moeten gaan.

Ben jij ook op zoek naar meer verbinding met de mensen om je heen? Misschien is het dan tijd om je gevoel voor hen op papier te zetten. Of te laten zetten.

Ik schrijf met liefde voor je.  

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.