Home » Hoe Woordenwensjes op een bruiloft terechtkwam

Hoe Woordenwensjes op een bruiloft terechtkwam

Gepubliceerd op 25 september 2019 om 09:39

schrijver op je bruiloft, woordenwensjes, trouwen

Ineens zat ik op een woensdagavond kennis te maken met een bruidspaar dat anderhalve week later al ging trouwen. En ik mocht erbij zijn! Ik mocht komen om hun bruiloft in woorden te gaan vastleggen. Hoe gaaf!  Ze vertelden mij over hoe hun liefde voor elkaar begon en daar, op die woensdagavond, begon ik in mijn hoofd al met het vastleggen van hun unieke verhaal. 

Zodat zij later niet alleen de foto’s hebben, maar ook precies kunnen nalezen hoe hun dag geweest is. Zodat de dag die zo snel voorbij ging, steeds opnieuw herlezen en beleefd kan worden!

Hoe ik daar ineens terecht kwam?

Dat zal ik je vertellen.

Een aantal weken eerder, wij waren net terug van vakantie, werd ik gebeld door een fotografe. Zij vertelde dat ze, met een aantal andere ondernemers ieder jaar de Partners in Trouwen (PIT)-beurs organiseren. Een beurs met 30 unieke leveranciers uit het noorden van Nederland.

Ze hadden mij via Social Media gevonden en mijn website bekeken. Dat sprak zo aan dat ze mij wilden uitnodigen ook aan de PIT-beurs deel te nemen. Je kunt je voorstellen dat ik van de vraag alleen al heel blij werd! Maar naast dat ik er blij van werd, voelde ik ook een heleboel onzekerheid en twijfel. Want wat heb ik zo’n bruidspaar nou te bieden? Ja, ik kan een mooi Woordenwensje op maat schrijven voor op een kaart. En ja, ik zou aanwezig kunnen zijn bij bijvoorbeeld de ceremonie en van daaruit een Woordenwensje kunnen schrijven.

Maar was dat wel genoeg om mee op zo’n beurs te staan?

trouwen, schrijver op je bruiloft, woordenwensjes
getrouwd, trouwen, schrijver op je bruiloft, woordenwensjes
schrijver op je bruiloft, woordenwensjes, trouwen

Twijfels

Ik besprak mijn twijfels meteen en al pratend kwamen we zo ineens op een nieuw idee. De fotografe vertelde dat ze ooit eens contact gehad had met iemand die zichzelf Weddingwriter noemde. Schrijver op een bruiloft. Zou ik dat kunnen? Zou dat iets voor mij zijn? Ik hou van schrijven, van woorden, van verhalen. Waarom niet?

We besloten het even te laten rusten en een week later weer contact met elkaar te hebben. Over mijn deelname aan de beurs én over dit nieuwe idee dat ineens was ontstaan. In de week die volgde ging het idee af en toe door mijn hoofd. Maar er echt hard over nadenken was niet nodig. Ik wist het al. Dit kwam niet voor niks op mijn pad; ik ging dit gewoon doen! Maar niet zomaar!

Ja!

Ik wilde graag op de beurs staan, maar dan wel met iets bijzonders! Met mijn Woordenwensjes. Gedichtjes op maat, maar ook met iets groters. Ik wil bruidsparen echt iets unieks kunnen bieden. Het unieke verhaal van hun bruiloft, inclusief Woordenwensje natuurlijk! Maar zoiets moet je wel eerst eens proberen, vond ik. En zo kreeg ik, via diezelfde fotografe, de kans om in contact te komen met een bruidspaar.

En wat was het paar meteen enthousiast op die woensdagavond! Ze vertelden me van alles over hoe hun relatie was begonnen en over hoe hun trouwdag eruit zou zien. En al gauw werd duidelijk dat ze mij de kans gingen geven om de hele dag mee te gaan op de dag van hun leven. Van dichtbij mocht ik alles in woorden gaan vastleggen!

love, liefde, woordenwensjes, schrijver op je bruiloft

De bruiloft

Anderhalve week later was het zover! Over de inhoud kan ik niet zoveel vertellen, want het verhaal is nog niet helemaal af, maar de dag zelf was fantastisch! Ik was helemaal in mijn element. Ik mocht in stilte toekijken, vastleggen en genieten. Heerlijk!

Af en toe voerde ik een mooi gesprekje met de mensen die dichtbij het paar staan. En juist dat voegt unieke, persoonlijke verhalen toe aan het boek dat uiteindelijk gaat ontstaan.

Ga jij binnenkort trouwen en lijkt het je wat om jullie dag op een unieke manier vast te leggen? Of wil je dit cadeau geven aan iemand die gaat trouwen?

Mail of bel me gerust, dan bespreken we de mogelijkheden!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Janny Eising
2 jaar geleden

Goed bezig Mirna 👌🏼🍀

Mirna
2 jaar geleden

Dank je wel Janny!