Home » Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf

Gepubliceerd op 14 juli 2019 om 08:34

Als moeder van drie blijft er veel te vaak, veel te weinig tijd over voor mij. Terwijl dat juist iets is, waar ik veel behoefte aan heb. Gewoon wat rondhangen, naar buiten gaan, programma’s terugkijken, een goed boek lezen.

Druppels

Meestal hou ik het wel een poosje vol zonder die tijd voor mezelf. Een aantal weken gaat dat meestal wel goed. Dan ben ik nog steeds gezellig, meestal geduldig (leerpuntje) en heb ik de boel onder controle. Maar heel langzaam, bijna ongemerkt loopt de emmer vol. En dan ineens, bij wat onverwachte druppels, stroomt ie over.

Nou ja, overstromen? Het lijkt meer op een ontploffing. Ik kan niets meer hebben, heb geen geduld meer en elk klein geluidje kan me irriteren. Dit heeft meteen, en misschien al wel lang voordat ik ontplof, invloed op de kinderen. Een wisselwerking waar je u tegen zegt.

Alleen weg

Al langere tijd had ik in mijn hoofd dat ik heel graag eens alleen weg zou willen. En dan niet een avondje uit met een vriendin, een wandeling in mijn eentje of een avond voetballen. Nee, echt weg! Een weekend of op z’n minst één nacht. Tijd voor mezelf. Niet alleen om te relaxen, maar ook om lekker ongestoord te kunnen werken. Heerlijk leek me dat.

Toen ik dit de eerste keer opperde, begreep de echtgenoot er niet heel veel van. Waarom hij niet mee mocht, was één van zijn eerste vragen. Tja, ik wilde echt tijd voor mezelf. Dat had niet zoveel met hem te maken, maar veel meer met mij. Ik wilde rust, mijn eigen plan trekken, helemaal op mezelf aangewezen zijn.

Heerlijk

Kort geleden opperde ik het opnieuw. Nu was de reactie anders! En niet veel later plande ik een nacht alleen weg! En nu was het zo ver! In mijn eentje vertrok ik zaterdagochtend richting een Bed&Breakfast in Veessen. En op de heenreis voelde ik het al. Heerlijk! Mijn eigen tijd!

Ik had nog even wat moeite om me ook echt terug te trekken en niet steeds mijn telefoon erbij te pakken, maar na een tijdje kwam ik er lekker in. Het uitzicht deed ook veel: een weiland vol met koeien! Af en toe loeiden en stoeiden ze wat met elkaar, maar verder stonden ze vooral rustig te grazen of lagen wat te herkauwen. Rustiger kan bijna niet.

Schrijven

Ik kon ongestoord uren achter elkaar door schrijven en nadenken over Woordenwensjes. Ik schreef aan één stuk door verschillende blogs en stukken voor op Social Media. Ook overdacht ik plannen en maakte ik nieuwe. En ik deed iets nieuws: in mijn eentje eten op een terrasje. Dat was dus best wel even een ding…. Maar goed, toen ik er eenmaal zat met een drankje, was het oké. Er speelde een bandje op het plein, dus ik hoefde me niet te vervelen!

En zondagochtend stond ik op tijd op en had ik vóór het ontbijt alweer een heleboel gedaan. En dat er dan iemand een heel fijn ontbijtje bij je komt brengen! Oeh! Heerlijk!

Al met al was het zeker voor herhaling vatbaar en ga ik maar vast weer een nieuw weekendje plannen! :D

 

Ben jij wel eens in je eentje een weekend weg geweest? Of alleen uit eten of naar de film?

Hoe was dat?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.