Home » Vrijheid

Vrijheid

Gepubliceerd op 10 juni 2019 om 19:56

Vrijheid, Woordenwensjes, Vogels vliegen uit de kooi, blog

Kunnen doen wat je zelf wilt en op je eigen manier. Dat wil toch iedereen?

Één van de grote redenen waarom ik voor mezelf ben begonnen is vrijheid. Ik weet nog goed dat ik een tiener was en mijn vader voor zichzelf begon. Hij werkte toen nog voor een groot bedrijf en kreeg steeds meer moeite met de verantwoording die hij moest afleggen over het werk dat hij deed. Ik wist toen al dat ik dat later ook niet zou willen. Doen wat een ander je opdraagt, dat leek me maar niks. Maar ja, hoe bereik je dat?

Voldoen aan de regels

Ik belandde uiteindelijk in hulpverlenersland en moest heel lang toch doen wat er van me gevraagd werd. Steeds meer verantwoorden, steeds meer registreren. En met mijn gevoeligheid, waar ik al eerder over schreef, ging dat helemaal niet samen. Het gaf mij het gevoel het nooit goed genoeg te kunnen doen, nooit te kunnen voldoen aan alle regels. Ik liep er in vast.

Vrijheid

Lange tijd wist ik niet hoe ik daaraan kon ontsnappen. Maar zo ineens ontstond Woordenwensjes en had ik wel een idee hoe ik mijn eigen vrijheid kon gaan maken. Dit ging natuurlijk niet van de ene op de andere dag, maar ik had een missie, dus ik ging ervoor. En dat doe ik nog steeds. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik weet dat ik daar ga komen. Juist door die vrijheid te voelen dat ík de keuzes mag maken!

 

Wat is voor jou vrijheid?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.