Home » Creatief? Ik? Echt niet!

Creatief? Ik? Echt niet!

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 10:29

creativiteit, eigenheid, woordenwensjes, schrijven, tekenen

Vijf weken lang plaats ik elke week een blog die een woord beschrijft dat past bij mij en bij hoe ik Woordenwensjes zie. 

Op het moment dat ik een lijstje maakte van woorden die bij mij passen, koos ik in eerste instantie ook voor het woord ‘creativiteit’. Ik liet mijn lijstje een poosje liggen en toen ik er later weer naar keek wilde ik dit woord het liefst meteen weer doorkrassen. Creatief? Ik? Echt niet!

Ik zou mezelf namelijk nóóit omschrijven als creatief. Het is vast een rare kronkel in mijn hoofd, want ik weet dat heel veel mensen mij wel zo zien. Maar dat wat ik doe voelt niet als iets creatiefs.

Wat is creatief dan?

Wat is dan wel creatief voor mij? Mijn dochter, die is creatief! Zij kan met twee velletjes papier oneindige creaties maken. Dingen waar ik nooit op zou komen. Ze knutselt hoeden, vlinders, huizen, van alles! Maar ik? Nee daar ben ik niet creatief genoeg voor.

Eigenheid

Hoe zou ik dan omschrijven wat ik doe? Ik ben vooral dol op taal. Mooie zinnen, mooie woorden. Én daarbij ben ik gevoelig en leg ik dat gevoel graag vast op papier. Ik doe dit omdat ik eigenlijk niet anders kan. Dit is wat goed voelt. Het is eigen, het past bij mij. En daarmee weet ik wat ik wil. Ik heb iets gevonden dat weinig andere mensen doen en niemand doet het op mijn manier. En dat vind ik nou zo belangrijk: Eigenheid.

Opbiechten

Zal ik nog eens iets opbiechten? De tekeningen die ik maak, voor op borden of kaarten, ontstaan zelden vanuit mijzelf. Veel vaker ontstaan ze doordat ik een quote gelezen heb op Instagram, of nadat ik uren heb gezocht op Pinterest. Ik maak iets na en geef er mijn eigen draai aan. Misschien is het wel daarom dat ik het geen creativiteit durf te noemen…

En ach, wat maakt het uit. Geef het een naam. Ik doe waar ik van hou en ik doe dat op mijn manier. En dat maakt het zo superleuk om te doen!

 

Wat maakt jou jou?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.