Home » Harmonie

Harmonie

Gepubliceerd op 22 mei 2019 om 08:36

Als middelste kind ben ik een geboren bemiddelaar. Ik heb een hekel aan ruzie en lijk er altijd tussen te zitten. Ik voel in ieder geval altijd de neiging om op te lossen. Ik luister, denk ik, zonder al te veel te oordelen, wat waarschijnlijk een erfenis is van mijn werk als hulpverlener en dus ben ik een prima persoon om je verhaal bij te doen.

evenwicht, harmonie, woordenwensjes, weegschaal, bemiddelaar

Gevoeligheid

Eerder schreef ik al over gevoeligheid. In wat grotere gezelschappen, waar bijvoorbeeld vergaderd wordt, zul je mij niet snel horen, hoewel ik wel van alles voel en vind. Ik meng me liever niet in de discussie en als ik dat wel doe, is het vaak een opmerking om te verenigen, de overeenkomst eruit te halen. Ik zal niet gauw met iets komen dat lijnrecht tegenover de mening van de ander staat.

Ook dit is iets dat je, net als die gevoeligheid, als een zwakte zou kunnen bestempelen en ik heb er ook wel eens last van gehad. Ik kijk er nu vooral naar als iets dat ik nodig heb. Iets waarbij ik me goed voel. Ik heb het graag allemaal in evenwicht. Mijn sterrenbeeld is weegschaal. Ik heb geen heilig geloof in de horoscoop, maar in evenwicht willen zijn klopt in mijn geval wel.

Lou Niestadt

Kort geleden zag ik een heel mooi filmpje op YouTube van Lou Niestadt over de 4-4-4-manier. De moeite waard om eens te gaan kijken. Zij vertelt daarin dat je drie dingen nodig hebt elke dag: Input-Output-Noput.

Heel helder: Tijd om inspiratie op te doen, te lezen, in je op te nemen (Input). Tijd om je eigen dingen uit te werken, plannen te maken, te maken en te schrijven (Output). En tijd om niets te doen (Noput). Als je van alle drie 4 uur doet op een dag ben je mooi in evenwicht. Dat hoeft natuurlijk niet in blokken van 4 uur, maar het is wel een mooie leidraad.  

Niets doen mag

Vooral op het stuk Noput kan ik wel iets hebben aan deze wijsheid. Als ik niets doe, aan het rondhangen ben, een muziekje luister, dan voelt het alsof ik niet goed bezig ben. Maar dat heb je dus juist nodig! En ik merk dat het mij heel erg kan helpen om harmonie, evenwicht te voelen. Ik hoop mezelf hier steeds vaker toestemming voor te kunnen geven. Misschien helpt dit filmpje jou ook!

Harmonie staat bij mij ook voor dat het goed moet voelen. Iets moet bij mij en bij Woordenwensjes passen. Ik heb een heel duidelijk beeld van waar ik heen wil en dat moet kloppen. Als ik aan iets nieuws begin weet ik vaak meteen of dat aansluit bij waar ik met Woordenwensjes naar toe wil. Er zijn al verschillende mensen geweest met ideeën over wat ik kon doen met mijn Woordenwensjes. En daar ben ik natuurlijk superblij mee, maar ik weet vaak ook meteen of dat een idee is dat bij mij past, of dat ik het juist niet vind passen.

Meer harmonie

Steeds beter weet ik de laatste jaren wat ik werkelijk wil. En ik hoop, met Woordenwensjes, dat dat mij steeds meer de harmonie gaat brengen die ik nodig heb.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.