Home » Stikjaloers!

Stikjaloers!

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 21:13

woordenwensjes, stikjaloers, jaloezie, mirna dijkstra

Al een tijdje volg ik op Facebook en Instagram een aantal leuke winkels in de omgeving. Winkels waar mijn gedichtjes heel leuk zouden staan (vind ik :D). Ik heb al een lijst gemaakt met winkels waar ik naartoe zou willen om in contact te komen over een eventuele samenwerking. Maar, dat is best wel spannend. Zitten die winkels wel op mij te wachten? Ik ben niet zo heel goed in zomaar een leuk praatje maken, dus het kan zijn dat ik zo’n winkel zo weer uit ben, zonder dat ik met iemand heb gesproken. Dus hoe pak ik dit aan?

Ik pak het niet echt aan

Voor nu pak ik dit nog niet echt aan. Ik zoek af er toe naar leuke winkels en volg ze dan op social media, maar daar blijft het tot nu toe wel bij. 

En dan ineens, zie ik bij hen op social media dingen voorbij komen waar ik stikjaloers van word!!! Ik zie dat anderen, met vergelijkbare producten, ineens verkopen in die winkels! Oef… Zij wel… En ik niet. Mijn eerste gedachten hierover zijn niet aardig. Niet aardig voor die andere ondernemers, maar ook niet zo aardig voor mezelf. Ik vind dat ik eerder had moeten zijn, al contact had moeten leggen. Bangerd die ik ben!

 

Niet veel later kom ik wel weer tot rust. Ik denk er even over na. Was ik al zover dat ik naar die winkels had gekund? Nee, ik kon hen nu nog niet bieden wat ik wil bieden. Ontnemen deze andere ondernemers mij een kans? Nee! Ik zou toch gewoon een aanvulling kunnen zijn, en hoe hadden ze kunnen weten dat ik dit ook wil? Kon iemand hier wat aan doen? Nee, het is juist goed voor hen. Mijn tijd komt nog.

Ik schud de negatieve gedachtes van me af

Het lukt me zo om mijn eerste, negatieve gedachtes van me af te schudden en me weer te richten op mezelf. Wat wil ik? Waar wil ik nu naartoe met Woordenwensjes en wat ga ik nu doen? Deze gedachten had ik waarschijnlijk een poosje geleden niet zo kunnen ombuigen. Dus dat is al vooruitgang. 

Je kunt je constant laten imponeren

Toch merk ik dat dit aan de orde van de dag is. Met name door alle sociale media, kun je je constant laten imponeren door hoe andere ondernemers het doen. Daar een leuke foto, een mooie samenwerking met die, enzovoorts. En waarschijnlijk laten zij ook vooral het mooie zien, en niet de hobbels op de weg, waar ik al eerder over schreef. (Lees dat hier)

beren op de weg, jaloezie, mirna dijkstra, woordenwensjes

Mijn eigen manier

En eigenlijk wil ik natuurlijk ook helemaal niet precies doen wat zij doen. Ik doe het op mijn manier. Op de manier die bij mij en bij Woordenwensjes past. En daarmee kom ik er wel. Daar heb ik inmiddels wel vertrouwen in!

Maar als je nog een leuke winkel weet, waar ze misschien wel Woordenwensjes willen verkopen, laat het me weten! Zet ik het op een lijstje :P


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.