Home » Het allereerste woordenwensje

Het allereerste woordenwensje

Gepubliceerd op 20 februari 2019 om 20:37

Een ochtend in het voorjaar van 2017. Het beloofde een mooie lentedag te worden. Ik zat aan tafel met een kop thee en keek naar onze dreumes die naar de bank toe kroop en daar heel hard zijn best deed om te gaan staan. En dat lukte. Terwijl ik naar hem keek, droomde ik een beetje weg. En ineens kwam het in me op! Een gedichtje over hoe hij daar, op zijn blote voetjes, heel hard zijn best deed om te blijven staan. Het was zo mooi om te zien. En de woorden kwamen als vanzelf uit mijn pen. 

Blote voetjes


Woordenwenjes 'Blote voetjes'

Zo begon het. Zo schreef ik mijn eerste Woordenwensje. Toen heette het natuurlijk nog gewoon een versje, een gedichtje. Maar ik voelde het al wel. Ik voelde wat het met me deed om dat te schrijven. Ik voelde dat mijn woorden klopten. En dat ze niet alleen mij, maar ook anderen zouden kunnen raken. 

Ik wilde meer

En dus ging ik door. Ik schreef er in de zomer die volgde stevig op los. Over de kinderen, over de liefde, de dood, het leven. En vooral ook over mijn eigen worstelingen van dat moment. In februari van het jaar dat volgde, plande ik een coachingsdag. En op die dag besprak ik waar ik warm van werd. Wat wilde ik? Ik wilde meer schrijven en daaraan bekendheid geven. Hoe dat zou moeten, dat wist ik nog niet, maar dat het moest was heel duidelijk!

Uitdaging

En zo daagde ik mezelf uit: een jaar lang elke dag een Woordenwensje op sociale media. 365 dagen. Driehonderdvijfenzestig! Driehonderdvijfenzestig dagen om bekendheid te geven aan dat waar ik van hou. Op dat moment had ik nog niet helemaal helder wat mijn uitdaging precies inhield, maar ik ging 'm aan! In het hele jaar daarna schreef ik inderdaad die 365 gedichtjes. Ik volbracht mijn eigen uitdaging en er ontstond een trouwe groep volgers op Facebook en Instagram! En intussen had ik ook al flink nagedacht over wat ik verder met mijn Woordenwensjes wilde doen. 

En zie hier! En shop vol met Woordenwensjes! 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.